Minibüsçüler otobüs ve raylı sisteme karşı rekabet başlattı

Samsun OMÜ ve Kurupelit hattında çalışan minibüsçüler, otobüs, raylı sistem ve ekspres otobüsler karşısında ayakta kalmak için rekabete giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun OMÜ ve Kurupelit Minibüsçüler Derneği, ulaşımda kaliteyi artırmak için başta araçlar ve şoförler ilgili radikal kararlar aldı. Buna göre şoförler artık yolculara karşı daha kibar davranacak, trafik kurallarına da harfiyen uyacak. Kuralları ihlal eden şoförlere cezai yaptırımlar uygulanacak.

Samsun OMÜ ve Kurupelit Minibüsçüler Derneği İkinci Başkanı İsa Güven, güzergahları üzerinde otobüs, hafif raylı sistem ve ekspres otobüslerle ulaşımda rekabet etmek zorunda olduklarını belirterek, ulaşımda kaliteyi yükseltmek için radikal kararlar uyguladıklarını açıkladı. İsa Güven, bir süre önce Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği kararlarla hat güzergahlarına kısıtlama getirildiğini hatırlattı. Güzergah kısıtlaması sonrası Büyükşehir Belediyesi'nin hafif raylı sistemi ve yeni otobüs hatlarını işletmeye aldığını söyleyen Güven, ?Üniversite-Gar arasındaki güzergahta raylı sistem, otobüs ve ekspres otobüs hatları ile rekabet etmek zorundayız. Ulaşımda kaliteyi artırmak için araçlarımız ve şoförlerimizle ilgili radikal kararlar alıyoruz." dedi.

KURALLARA UYMAYANA CEZAİ YAPTIRIM VAR

Ulaşımda kaliteyi artırmak için aldıkları radikal kararlardan bahseden Güven, ?Her şoför arkadaşımızın kendini tanıtan şoför tanıtım kartı bulunmaktadır. Araç içerisinde sigara içtiği, yüksek sesle müzik dinlediği, sakallına ve kılık kıyafetine dikkat etmeyen, yolcu ile tartışan ve tehlikeli araç kullanan üye şoförleri tespit ettiğimiz takdirde cezai yaptırım uyguluyoruz. Üye şoförlerimizin OMÜ yerleşkesi içerisinde hız yapmaları ve korna çalmaları yasak. Kollarında dövme, kesik olan arkadaşlarımızın kısa kollu gömlekle çalışmaları ve şoförlerimizin seyir halindeyken cep telefonları ile konuşması, yolcularla seviyesiz ve gereksiz muhabbete girmesi yasak. Ayrıca araç temizliğine dikkat edilmesi konusunda olmazsa olmazlarımız vardır. Kurallara uymayan arkadaşlarımız, yönetim tarafından cezai yaptırıma tabi tutuluyorlar yada duraktan men ediliyorlar." diye konuştu.

MİNİBÜS ARAÇLARI SON MODEL

2009 modelden aşağıya araçları güzergah üzerinde çalıştırmadıklarını vurgulayan OMÜ ve Kurupelit Minibüsçüler Derneği İkinci Başkanı İsa Güven, araçlarının her zaman bakımlı olduğunun altını çizdi. Ulaşımda kaliteyi artırmak için üye şoförlerin trafik ve benzeri konularda hizmet içi eğitime tabi tutulduğunu söyleyen Güven, yolcu şikayetlerini 0 362 alan kodu ile 445 10 18 nolu telefon numarasından kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber